Links og bøger

Internettet

Nettet bugner af links og videoer om hjemmebrygning. Nogle er rigtig gode, nogle er OK, og mange er aldeles uinteressante.

 

Jeg har valgt kun at vise nogle enkelte danske links, som primært henvender sig til begynderen, samt til dem der som jeg gerne vil udveksle erfaringer med andre bryggere. Hvis du mener der mangler nogle, som kunne falde ind under disse kriterier, er du meget velkommen til at sende dem til mig.


Beercalc.org

Enkelt og let tilgængeligt program til ølopskrifter. Det er gratis at bruge, men vi opfordrer til at du donerer, hvis du jævnligt bruger programmet.

Du kan gemme alle dine opskrifter, og vælge hvilke andre skal kunne se. Du kan hente inspiration ved at se andre bryggeres opskrifter, fx dem der har vundet præmier ved DM. 

Haandbryg.dk

Den danske moderhjemmeside om håndbryg. Nyttig viden til nybegynderen, og mange gode links.


Brygklubben.dk 

Denne hjemmeside er oprettet af Carsten Holløse, som bl.a. skriver om hjemmebrygning i ØLentusiasteN (medlemsblad for Danske Ølentusiaster). 

Haandbrygforum.dk 

Indekseret forum, med mange relevante tråde, og søgefunktion.

Haandbrygger - på Facebook 

”Gruppen er for alle haandbryggere og folk med interesse for haandbryg. Indtil videre er det eneste formål at kunne finde andre haandbryggere og er ikke tiltænkt som et alternativ til de mange gode eksisterende fora og hjemmesider om haandbryg!”

Ølbrygning for begyndere - på Facebook 

"Gruppen for dig der er interesseret i at brygge din egen øl. Lær hvordan du hurtigt kommer i gang med at brygge din egen øl sammen med tips og tricks til at blive en fantastisk ølbrygger i dit eget køkken."


Dokumenter

Bryglog

Til indtastning opskrifter, samt tidsskema for brygdagen. Vi bruger det desuden til at lave indkøbsliste (malt, humle og gær), og til at trække data til etiketterne. 

Malt- og gæroversigt

Oversigt over de fleste tilgængelige malte. Med simpel søgefunktion, så man kan fremsøge relevante malte til en given øltype. Desuden oversigt over tørgær fra to af de store producenter, samt øvrige gæroversigter m.m.

Stilartsdefinitioner 2019

Uundværlig fortegnelse over stilarter, fra Oeldommer.dk

Bøger

Vi har købt mange bøger om ølbrygning gennem årene. Vi vil især anbefale disse:

- Håndbog i Ølbrygning - Simon Wrisberg

- Håndbryggerens Håndbog - Erik Lars Myers

- How to brew - John J. Palmer (kan downloades her

- Mikkelers bog om øl - Mikkel Borg Bjergsø og Pernille Pang

- Brew like a monk - Stan Hieronymus

- Designing great beers - Ray Daniels

Kontakt: hansfrydendall@gmail.com